keskiviikko 30. joulukuuta 2009

Patrikin muisto -tuulikello

Halusin tehdä vuoden 2009 Ravikuninkaan, Patrikin Muiston, inspiroiman työn, kun ystäväni löysi vanhan hevosenkengän varastoistaan. Perinteiden mukaisesti halusin asettaa hevosenkengän "suupuoli" ylöspäin, jottei onni valuisi hukkaan. Näin painavan esineen kiinnittäminen vaati hieman pohdintaa, mutta loppujen lopuksi kuitenkin onnistuin!

Varmistin tietysti ensin, että saan käyttää Ravikuninkaan nimeä tällaiseen työhön ja asettaa sen esille Kuopion Maataivas-näyttelyyn. Lupa tuli ja varasinkin tuulikellolle näyttelystä kokonaan oman vitriinin, johon asetin myös lyhyen selostuksen ja Patrikin Muiston kuvan. Kuva on Suomen Hippoksen kuvagalleriasta, luvan kuvan käyttöön sain myös; kiitokset siitä!



Tuulikellon uloin kehä on halkaisijaltaan 26 cm ja päällystetty tummanruskealla nahkanauhalla. Verkossa on vihreitä lasihelmiä ja messinginsävyisiä metallihelmiä. Pienempää verkkoa hallitsee itseoikeutetusti kullansävyiseksi käsitelty hevosenkenkä. Tuulikellon putket roikkuvat paksuissa ketjuissa ja koko työn korkeus on lähes 70 cm (kuvassa 50 cm:n viivain).

Tämän tuulikellon myötä toivotan kaikille mitä onnellisinta Uutta Vuotta 2010!