tiistai 26. elokuuta 2008

Hopeakotka

Tässä siepparissa vanteen ympärillä tekonahkanauhaa. Sterlinghopeaa, Swarovskin pieniä kristalleja, lasihelmiä ja helmilangalla punottu verkko.






Pikku karhu - Ursus Minor

Pikku karhu kuvaa myös nimensä mukaisesti tähtikuviota. Keskellä roikkuu pieni luuriipus jonka yläpuolella hohtaa Pohjantähti.





Iso karhu - Ursus Major

Tämän siepparin halkaisija on lähes 70 cm ja keskellä roikkuu luuriipus, iso karhu. Lisäksi verkkoon on punottu metallihelmiä ajatuksena, että ne kuvaisivat nimensä mukaista tähtikuviota.




Kuu

Suuri lyijykristalli hohtaa keskellä ja verkossa kimmeltää metallihelmiä ja fasettihiottuja lasihelmiä. Sieppari näyttää todella erilaiselta kahdella erivärisellä pohjalla. (Tämä sisustuskoru on myyty.)







Aurinko

Auringossa on käytetty tekonahkanauhaa ja värjättyjä höyheniä. Keskellä on iso kristallia ja lisänä on verkkoon punottuja metallihelmiä sekä lisäksi Swarovskin Tuliopaaleja. Kehän halkaisija on noin 25 cm. Aurinko on kirkas ja valovoimainen! (Myyty)




Tekemistäni sisustuskoruista

Työn tekeminen lähtee ideasta, jonka pohjalta annan ensin työlle nimen. Nimen mukaan määräytyvät työn värit ja materiaalit sekä koko.

Töiden pohjana ovat pääasiassa erikokoiset messinkivanteet, jotka on päällystetty tekonahka- tai nahkanauhalla. Verkon punomiseen on käytetty helmi-, villa- tai mehiläisvahakäsiteltyä lankaa (ns. tekojänne). Sulat ovat aitoja luonnosta löydettyjä sulkia aina silloin kun mahdollista. Värjättyjä sulkia olen myös käyttänyt.

Monissa töissäni on käytetty paljon aitoja kristallihelmiä, sterlinghopeaa, aitoja luuriipuksia ja runsaasti nahkanauhaa. Myös puolijalokiviä, kuten hematiittia, olen käyttänyt jonkun verran. Jotkut näyttelyissä esillä olleet sisustuskorut ovat myös kohtalaisen suuria läpimitaltaan ja verkon punominen helmineen on vienyt monen työn kohdalla useita tunteja. Toisaalta myös pieniin töihin on mennyt paljon aikaa, koska olen halunnut käyttää niissä paljon helmiä verkkoon punottuna. Erityyppisten verkon koristeluiden toteuttaminen on mukavan haastavaa puuhaa!

Teen sisustuskoruja pääasiassa asiakkaan toiveen mukaan, joten materiaalivalinnat ja työn vaikeusaste riippuvat aina täysin tilaajan toiveesta. Toki sekin riittää, että tilaajalla on edes pieni ajatus työn tunnelmasta; se on luovan työn tekijälle aina mielenkiintoinen lähtökohta!

Yhteystiedot

* * *

Teen jokaisen sisustuskorun uniikkityönä. Toiveita väreistä ja koruun tulevista helmistä, höyhenistä ja muista koristeista saa ehdottomasti esittää! On mukavaa, mikäli lahja vastaa saajan persoonaa. Itselleen voi luonnollisesti myös tilata millaisen sisustuskorun tahansa!

* * *

Esitä toiveesi sisustuskorusta! Parhaiten minut tavoittaa sähköpostilla, mutta soittaakin saa!
Vastaan kaikkiin tiedusteluihin mahdollisimman pikaisesti!

* * *

T:mi Sisko P.
Sisko Pynnönen

Levälahdentie 91
51200 Kangasniemi

040-731 1918

tmi.siskop(at)gmail.com

Mitä ovat unisiepparit?

Unensieppaajat ovat lähtöisin Amerikan alkuperäiskansojen mailta. Ojibwa (Chippewa) heimo uskoi, että ilma on täynnä hyviä ja pahoja unia. Kun unensieppaaja roikkuu sänkysi yllä, se liikkuu vapaasti yön ilmassa ja sieppaa unet, kun ne kulkevat sen ohi. Hyvät unet löytävät tiensä siepparin keskustan läpi, mutta pahat unet eksyvät ja jäävät kiinni verkkoon ja tuhoutuvat ensimmäisten aamun valon säteiden aikaan muuttuen kastepisaroiksi ja valuvat sulkia pitkin maahan. Niinpä heimon lapsien vuoteiden ylle ripustettiin unensieppaajia karkoittamaan pienokaisten pahat unet.

Unisieppareista liikkuu paljon muitakin legendoja ja myös niiden ensimmäisistä käyttäjistä löytyy erilaisia tietoja. Näihin tarinoihin voi tutusta tarkemmin netissä monilla asiaan vihkiytyneillä sivustoilla. Alkuperäiskansojen unisiepparit ovat täysin heidän kulttuurinsa oma perinne ja taidemuoto eikä tarkoitukseni olekaan kopioda tai loukata näissä kulttuureissa esiintyviä käsitöitä. Tekemäni unisiepparit ovat pelkästään minun näkemykseni kauniista esineistä, joiden tarkoitus on tuoda hyvää ja rauhaisaa mieltä vastaanottajalle. Inspiraatiota olen toki osittain saanut Pohjois-Amerikan alkuperäiskansojen käsitöistä.

Unisieppareiden tekeminen on varsin terapeuttista puuhaa ja siten jokaiseen tekemääni sieppariin varastoituu paljon hyvää mieltä vastaanottajaa varten. Hyvän mielen tuojan voi ripustaa myös muualle kuin makuuhuoneeseen; paras paikka olisi ikkunan läheisyydessä, jolloin valon säteet pääsevät välkehtimään helmien ja kristallien läpi lisäten sisustuskorujen kauneutta.

Kauniita valonsäteitä katsellessa on mukava koota ajatuksiaan ja varastaa hetki aikaa omille mietteille!